آیا با تغذیه و نحوه خوابیدن در بارداری امکان جا به جایی جفت وجود دارد؟

دانشنامه فرزند: سوالی که در ادامه مطالعه می‌فرمایید توسط یکی از مخاطبان ارسال شده است. شما نیز می‌توانید با ارسال سوالات خود به سامانه مشاوره دکترهمراه با کارشناسان سامانه مشورت کنید. کارشناسان سامانه مشاوره دکترهمراه در کمترین زمان، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر و ارسال سوال کافیت به صفحه «ارسال سوال» در سامانه مراجعه نمایید.

سوال مخاطب:

کاربر ناشناس:

من تو ۱۱ هفته که رفتم سونو ان تی عکس سونو رو گذاشتم براتون و تفسیر شد. آیا جفت قدامی با گرید ۱ در ۱۱ هفتگی خوبه؟ نباید گرید من صفر می بود؟ ۱ الان زیاد نیست و اینکه اگه بخوابم و پاهام بزنم به دیوار تاثیری داره برای بالا رفتن جفت؟ کلا نحوه خوابیدن به پهلو یا پشت موثره؟ آیا تغذیه بر جفت و گرید تاثیر داره؟ و اینکه کیست لوتئینی اگه بترکه برای جنین خطرناکه؟ چون کیستم از اول ۲۵ بود الان شده 2۸ یعنی بزرگتر شده و عطسه که میکنم سمت راستم زیر دلم درد شدیدی حس میکنم. سرکلاژ رو توصیه می کنید؟ آیا من باید استراحت مطلق باشم، چون خونم آپارتمانیه و من شاغلم باید هر روز ۴۰ تا پله رو برم و برگردم. خیلی نگرانم و خیلی هم کمر درد دارم، آزمایش هم دادم عفونت ادرار و رحم ندارم. علتش چی میتونه باشه؟

پاسخ کارشناس:

مینا فرخی (کارشناس ارشد مامایی):

انتظار نداریم در این هفته گرید جفت ۱ باشد، سونوگرافی پیگیری باید انجام داده و تحت نظارت پزشک باشید. در هفته های مدنظر پزشک سونوگرافی داپلر انجام دهید. خیر، جفت در جای خودش لانه گزینی کرده و از جایش جابجا نمی شود. اگر بخواهد جابجا شود که اصلا بارداری ادامه نیافته، از جای خود جدا شده و بارداری خاتمه می یابد. اما در واقع با پیشرفت سن بارداری و بزرگ شدن رحم، دیواره های رحمی کشیده شده و جفت به بالا کشیده میشود. یعنی در جای خود ثابت است اما با کشیده شدن دیواره متصل شده به آن، جفت هم به سمت بالا کشیده میشود. تغذیه اثری بر جفت ندارد. خوابیدن به پهلو بر خود جفت بی اثر است اما وقتی به پهلوی چپ بخوابید، خونرسانی رگ های رحمی به رحم و جفت و جنین دچار اختلال نشده و جنین خوب وزن میگیرد و خونرسانی جفتی دچار اختلال نمیشود. پس به پهلوی چپ بخوابید. کیست لوتئینی ممکن است اوایل بزرگ تر شود، اما از هفته دوازدهم شروع به کوچک تر شدن میکند. نگران نباشید. سرکلاژ در مواردی که سابقه زایمان زودرس وجود داشته باشد و یا طول سرویکس یا همان دهانه رحم در حال کوتاه شدن باشد توصیه میشود، در غیر اینصورت نباید انجام شود. اگر لکه بینی و سابقه سقط یا زایمان زودرس ندارید دلیلی برای استراحت مطلق وجود ندارد. اگر جفت پایین و نزدیک به دهانه رحم است باید میزان استراحتتان بیشتر باشد و خیلی پیاده روی نکنید. در کل هم با توجه به اینکه باردارید رفت و آمد از پله ها خیلی بیش از حد نباشد. بعد از هر چند پله، کمی استراحت کرده و بعد مجددا ادامه دهید. کمردرد در بارداری طبیعیست، بیشتر استراحت کرده، کمتر بایستید، کفش طبی بپوشید.

مطلبی که مطالعه نمودید، پیرامون موضوع «خواب» واقع در بخش «بارداری» می‌باشد. در ادامه مطالعه تعدادی از مطالب مشابه از لحاظ محتوا و موضوع را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

همچنین شما می توانید با عضویت در کانال تلگرام دانشنامه فرزند هر روز مطالب مفید و معتبر ما را دنبال نمایید.

هشدار جدی: پاسخ‌های ارسالی توسط کارشناسان، تنها جنبه اطلاع‌رسانی و آموزشی داشته و توصیه پزشکی تخصصی تلقی نمی‌شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان دانست. اگر شما هر گونه نگرانی در مورد سلامتی خود و یا فرزندتان دارید، بهتر این است مستقیما با یک پزشک حرفه‌ای و یا یک متخصص بهداشت و درمان مشورت کنید. در عموم موارد، تشخیص صحیح پزشکی تنها توسط معاینه حضوری و دقیق و انجام آزمایش‌های مورد نیاز امکان‌پذیر است.

ارزیابی و توصیه
اولین ارزیابی را شما انجام دهید!
لطفا پس از وارد نمودن تاریخ اولین روز از آخرین قاعدگی، کلید محاسبه را بفشارید:

مطالب پیشنهادی

سایر مطالب مرتبط

پاسخ کارشناسان