محاسبه سن نوزاد نارس
سن یک نوزاد نارس را، برعکس نوزادی که دوران بارداری را کامل گذرانده، می توان به شیوه های متفاوت محاسبه کرد. این موضوع ممکن است باعث سردرگمی شما شود. هنگامی که می خواهید رشد و نمو فرزندتان را بررسی کنید باید تفاوت این «سن ها» را بدانید. سن نوزادان نارس به دو شیوه حساب می شود.
-
سن تقویمی: منظور سنی است که از روز تولد شمارش می شود. تعداد روز، هفته، ماه و سال هایی که از روز تولد کودک گذشته است.
-
سن واقعی: منظور سنی است که از روزی که کودک باید به دنیا می آمده محاسبه می شود و نه روزی که در واقع به دنیا آمده است. پزشک فرزندتان رشد او را بر اساس این سن ارزیابی می کند برای مثال اگر 6 ماه از تولد فرزندتان گذشته است و او 2 ماه زودتر به دنیا آمده سن واقعی او 4 ماه محاسبه می شود.
راهنمایی: اگر کسی سن فرزندتان را پرسید می توانید بگویید 6 ماهه است اما 2 ماه زودتر به دنیا آمده، برای همین است که مانند 4 ماهه ها می باشد و یا می توانید تنها بگویید 6 ماهه است. به یاد داشته باشید دیگران سن فرزندتان را از روی مهربانی و نه فضولی می پرسند.
چه زمانی رشد فرزندتان به کودکان عادی می رسد؟
اکثر نوزادان نارس در نهایت در عرض 2 تا 3 سال از نظر رشدی به همسالان شان می رسند. پس از گذشت این زمان تغییرات در جثه مانند ریز بودن اندام، دیگر به تفاوت های بین فردی مربوط بوده و ارتباطی به نارس بودن کودک ندارد. هنگامی که کودک به سنین پیش دبستان رسید، 2 تا 4 ماه تفاوت از لحاظ سن یا رشد، مشکلی برای کودک در میان همسالانش ایجاد نمی کند. اغلب نوزادان نارس بدون اینکه دچار تاخیر رشدی یا ناتوانی جدی شوند بزرگ می شوند. به طور کلی هر چه نوزاد هنگام زایمان نارس تر، با وزن کمتر و بیمارتر بوده باشد احتمال بیشتری دارد که دچار تاخیر در رشد یا معلولیت شدید گردد.