چه مدت طول می کشد تا باردار شوید؟
بهترین سن برای باردار شدن 20 سالگی می باشد. در این سن بیشترین تخمک سالم وجود دارد و شما بیشترین قدرت باروری را دارید. قدرت باروری با افزایش سن کاهش می یابد. هر چه سن شما بیشتر باشد احتمالا مدت زمان بیشتری طول بکشد تا باردار شوید. زنان با ذخیره ای از تخمک به دنیا می آیند، هر چه سن بالاتر می رود این ذخیره کاهش می یابد. طبق یک تحقیق در سن 35 سالگی احتمال بارداری شما در یک دوره سه ماهه 12 درصد است و در سن 40 سالگی این میزان به 7 درصد کاهش می یابد. باروری در آقایان نیز با افزایش سن کاهش پیدا خواهد کرد. اسپرم یک فرد مسن به احتمال بیشتری دارای ناهنجاری های ژنتیکی می باشد.
ناباروری چقدر شایع است؟
طبق بررسی ها از هر 8 زن 1 نفر آن ها و یا به طور کلی 12 درصد خانم ها مشکل ناباروری دارند. شما باید بدانید که چه زمانی لازم است نگران شوید و به پزشک مراجعه نمایید:
- اگر 35 ساله یا کمتر هستید و یک سال است برای بارداری تلاش می کنید اما موفق نمی شوید.
- اگر بالای 35 سال سن دارید و بیش از 6 ماه است که در تلاش برای بارداری، ناموفق هستید.
راهنمایی:اگر می دانید بیماری یا شرایط خاصی دارید که می تواند بر قدرت باروری و احتمال بارداری شما اثر بگذارد بهتر است زودتر به پزشک مراجعه نمایید.
علل ناباروری در زنان
یک سوم مشکلات ناباروری زوجین به خانم مربوط می شود. شایع ترین علت ناباروری در زنان مشکلات تخمک گذاری می باشد. اگر تخمک گذاری رخ ندهد شما نمی توانید باردار شوید. مشکلات تخمک گذاری عبارتند از:
- سندرم پلی کیستیک تخمدان (PCOS)
- نارسایی زودرس تخمدان (POI)
گاهی بسته بودن لوله های رحمی یا فالوپ باعث می شود اسپرم و تخمک نتوانند با یکدیگر ملاقات داشته باشند. علل احتمالی مسدود بودن لوله های فالوپ عبارتند از:
- بیماری التهابی لگن (PID)
- اندومتریوز
- جراحی برای رفع مشکل حاملگی خارج رحمی
گاهی مشکلات رحم نیز می تواند موجب ناباروری گردد. این موضوع معمولا به دلیل یک ساختار غیر طبیعی یا به دلیل رشدهای اشتباهی مانند فیبروم رخ می دهد.
علل ناباروری مردان
در حدود 8 درصد از زوجینی که دچار ناباروری هستند عامل ناباروری مردانه دخیل است. علل ناباروری در مردان عبارتند از:
- بزرگ شدن رگ های روی بیضه که به آن واریکوسل می گویند.
- شکل غیر طبیعی اسپرم ها
- آسیب خوردن بیضه که منجر به کاهش تولید اسپرم می شود.
- نوشیدن الکل، کشیدن سیگار و مصرف مواد مخدر
- شیمی درمانی یا پرتو درمانی برای درمان سرطان
- اختلال در غدد تولید کننده هورمون های مورد نیاز برای ساخت اسپرم
- اختلالات ژنتیکی مانند سندرم کلاین فلتر (بسیار نادر می باشد)
ناباروری های غیر قابل توضیح
در حدود 5 تا 10 درصد از زوجین دچار ناباروری غیر قابل توضیح می شوند. این موضوع ممکن است در اثر مشکلاتی در تخمک و اسپرم یا مشکلات جسمی باشد اما پزشکان هنوز نتوانسته اند یک دلیل روشن پیدا کنند. بی اطلاعی از علت ناباروری برای زوجین می تواند ناامید کننده باشد، با این وجود لقاح آزمایشگاهی (IVF) و سایر روش های کمک باروری می تواند رویای بارداری را برای شما واقعیت بخشد.
درمان ناباروری

در صورتی که پزشک تشخیص دهد شما دچار مشکلی هستید که منجر به ناباروری شده، ممکن است یک روش درمانی یا ترکیبی از آن ها را به شما پیشنهاد دهد. عواملی نظیر سن، وضعیت سلامتی و شرایطی که منجر به ناباروری شما شده اند تعیین کننده نوع درمان هستند.