دلایل عدم تشخیص ضربان قلب جنین در سونوگرافی
اگر ضربان قلب جنین در سونوگرافی اولیه تشخیص داده نشد قبل از بررسی دلایل احتمالی عدم وجود ضربان قلب در سونوگرافی باید به سه عامل توجه کرد. ساده ترین دلیل می تواند این باشد که شما خیلی زود برای انجام سونوگرافی مراجعه کرده اید. در این مواقع اگر علائم خطر دیگری نداشته باشید تکرار مجدد سونوگرافی در یک یا دو هفته بعد رایج ترین توصیه است.
- نوع سونوگرافی
در اوایل بارداری انجام سونوگرافی به صورت واژینال دقیق تر است. قبل از هشت هفته بارداری، سونوگرافی ترانس واژینال بهترین نتیجه را می دهد. با کمک سونوگرافی دقیق تر شما می توانید در اواسط هفته هفت الی هشت ضربان قلب جنین را بشنوید.
- سن بارداری
اگر سن بارداری شما کمتر از هفت هفته است احتمال تشخیص ضربان قلب جنین ضعیف است. با کمک سونوگرافی واژینال از هفته 7 بارداری به بعد می توان ضربان قلب را تشخیص داد و با سونوگرافی شکمی مدت بیشتری طول می کشد تا ضربان قلب قابل رویت شود.
- تاریخ اولین روز آخرین قاعدگی
اگر در هفته هفت بارداری امکان تشخیص ضربان قلب جنین وجود نداشت ممکن است شما در محاسبه سن بارداری خود اشتباه کرده باشید. اگر قاعدگی شما پیش از بارداری نامنظم بوده به احتمال زیاد در تشخیص دقیق سن بارداری خود به مشکل بر بخورید.
عدم ضربان قلب جنین بعد از هفته 7 بارداری
اگر هفت هفته باردارید ولی ضربان قلب جنین مشاهده نمی شود ممکن است نشانه سقط جنین باشد اما استثنائات زیادی در این باره وجود دارد. احتمالا خیلی ها را دیده باشید که با تمام ناامیدی از سقط شدن جنین، سپس یک بارداری موفق را پشت سر گذاشته اند. از آنجا که در همه چیز می تواند استثنا وجود داشته باشد بهتر است با پزشک خود در مورد این که تا چه زمانی می توان صبر کرد مشورت کنید.
در چه مواقعی عدم تشخیص ضربان قلب جنین نشانه سقط است؟
در برخی موارد فقدان ضربان قلب جنین می تواند نشان دهنده سقط جنین قطعی باشد، از جمله موارد زیر:
قبلا ضربان قلب شنیده شده اما در سونوگرافی بعدی ضربانی مشاهده نگردد.
عدم ضربان قلب به همراه افت سطح هورمون HCG
تکرار سونوگرافی در هفته های بعدی و اعلام نتایج مشابه
عدم ضربان قلب در جنین بزرگ تر از 5 میلی متر
ساک بارداری از 8 میلی متر بزرگ تر باشد و کیسه زرده تشکیل نشده باشد
ساک بارداری از 16 میلی متر بزرگ تر باشد و جنین تشکیل نشده باشد.