تغییر در سبک زندگی
مشاور تغذیه به شما در مورد انتخاب غذاهای سالم کمک می کند و حتی ممکن است برنامه غذایی مناسبی برای تان تدوین کند. داشتن یک برنامه ورزشی منظم و افزایش فعالیت روزانه (تا 300 دقیقه در هفته) به افزایش قدرت، استقامت و متابولیسم بدن شما کمک شایانی می کند. مشاور، محرک های ناسالم زندگی شما را شناسایی کرده و به رفع آن ها می پردازد.
دخالت پزشکی در کاهش وزن
گاهی پزشک ممکن است علاوه بر برنامه غذایی و ورزش، داروهای کاهش وزن نیز تجویز نماید. دارو معمولا تنها در مواقعی که سایر روش های کاهش وزن جواب نداده باشد استفاده می گردد. همچنین اگر BMI شما بیش از 27 است و مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی دارید نیز ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشید. داروهای کاهش وزن مانع از جذب چربی و منجر به بی اشتهایی می شوند. البته این داروها می توانند با عوارض جانبی ناخوشایندی همراه باشند و در نتیجه باید تحت نظارت پزشک از این داروها استفاده نمایید.
عمل جراحی کاهش وزن
جراحی کاهش وزن که جراحی چاقی نیز نامیده می شود باید حتما همراه با تغییر سبک زندگی بیمار باشد. این جراحی ها با محدود کردن شما در خوردن غذا و یا محدود کردن بدن در جذب غذا و کالری عمل می کند. جراحی چاقی یک عمل جراحی بزرگ است و می تواند خطرات جدی به دنبال داشته باشد. این جراحی معمولا برای افرادی که BMI آن ها 40 یا بالاتر است و یا افرادی که BMI آن ها 35 تا 39.9 می باشد ولی دچار مشکلات سلامتی مرتبط با چاقی هستند پیشنهاد می شود. بیماران معمولا قبل از جراحی مجبور به کاهش وزن می شوند علاوه بر این تحت مشاوره قرار خواهند گرفت تا از لحاظ روحی برای مل جراحی و تغییر سبک زندگی آماده شوند. گزینه های جراحی عبارتند از:
جراحی بای پس معده، یک کیسه کوچک در بالای معده شما قرار می گیرد که مستقیما به روده کوچک متصل می شود. مواد غذایی و مایعات از کیسه و داخل روده عبور می کنند و معده را دور می زنند.
حلقه گذاری قابل تنظیم معده که در این روش به کمک لاپاراسکوپی یک حلقه قابل باد شدن دور قسمت زبرین معده قرار می گیرد.
گاسترکتومی آستینی که در این روش قسمت بزرگی از معده خارج می شود.
انحراف مجرای صفراوی که بیشتر معده شما برداشته می شود.