فرزند پر حرف
پس از گذشت ماه ها که کودک شما توسط صداهای نامفهوم سعی در برقراری ارتباط می کرد اکنون با بیان کلمات قابل تشخیص و مفهوم این کار را می کند و این زمان بسیار هیجان انگیزی برای شما است. البته این اتفاق در یک شب رخ نداده است و سرعت انجام این امر در کودکان مختلف، متفاوت است، اما این موضوع در همه کودکان یکسان است که آن ها خیلی بیشتر از آنچه که می توانند بگویند، می فهمند. برخی موضوعاتی که در این زمان مشاهده می کنید عبارتند از:
- حرکاتی که با بدن شان انجام می دهند بیشتر از کلماتی است که می گویند. فرزند شما در این سن تنها از چند کلمه استفاده می کند، اما دنیایی از حرکات بدنی را هنگام صحبت به کار می برد. مثلا هنگامی که می خواهد بگوید «اون چیه؟» با انگشت به آن اشاره می کند.
- از یک کلمه به چندین معنی استفاده می کنند. مثلا ممکن است از کلمه «نا» به معنای « شیشه می خواهم»، «نه، آب می خواهم» یا «شیشه شیرم از دستم افتاده» استفاده می کنند. البته این کلمه را به شکل های مختلف و با حرکات بدنی متفاوت به کار می برند.
- احتمالا اولین کلماتی که فرزندتان به کار می برد مربوط به زندگی روزمره اش است، به عنوان مثال «ماما»، «بابا» و یا نام افراد مورد علاقه اش و یا حیوان خانگی یا کلماتی که مربوط به امور زندگی اش می باشد مثلا «لالا» برای اشاره به خواب، «نا» برای اشاره به شیر و ... .
خطرات بزرگ برای انگشتان کوچک
احتمالا تاکنون کودک نوپای شما توانایی نگه داشتن اشیا را به دست آورده است و در نتیجه اشیا کوچک را بین انگشت شست و سبابه خود نگه می دارد. احتمالا از تمرین کردن این توانایی جدیدش برای برداشتن هر چیز کوچکی که به چشمش می آید لذت می برد.
پس بهتر است مراقب اشیا ریز خطرناکی که ناخواسته بر روی زمین افتاده اند باشید، مانند قرص، تکه های غذا، سوزن یا پونز، قطعه های ریز اسباب بازی خواهر یا برادر بزرگ تر و ... . احتمال اینکه بعد از برداشتن، این اشیا را به دهان خود بگذارند زیاد است.