جوش پوشک چیست؟
همه کودکان به جوش پوشک مبتلا می شوند، اما بیماری و اسهال احتمال ابتلا به آن را بیشتر می کند. این بیماری اغلب در اثر تحریک پوست توسط خیس یا کثیف بودن زیاد پوشک رخ می دهد. گاهی لبه پوشک یا پوشش لاستیکی آن نیز که با پوست بدن در تماس است موجب تحریک پوست می گردد. همچنین عرق کردن نیز به این مسئله کمک کرده و سبب قرمزی می شود.
علایم جوش پوشک
علایم عمده این بیماری عبارتند از:
- دردناک بودن ناحیه ای که زیر پوشک قرار می گیرد.
- بروز نقطه های سرخ و زخم گونه در ناحیه زیر پوشک
آلودگی به میکروب (زردزخم) یا قارچ (برفک دهان) موجب می شود که ناحیه مذکور تاول بزند و آب بدهد.
پیشگیری از بیماری جوش پوشک
جهت پیشگیری از این بیماری بهتر است هر زمان که کودک ادرار یا مدفوع کرد پوشک هر چه سریع تر عوض شود. پس از شستشو و خشک کردن ناحیه زیر پوشک از «کرم روی» دافع آب یا وازلین برای محافظت از پوست استفاده کنید. هنگام پوشک کردن لبه پوشش پلاستیکی را به طرف خارج برگردانید تا این لبه با پوست بدن تماس پیدا نکند و موجب تحریک پوست نگردد.
درمان جوش پوشک
بهتر است تا می توانید پوشک نپوشانید تا باسن کودک در معرض هوای گرم و خشک قرار گیرد. در صورت عدم بهبود جوش ها ظرف چند روز، باید به پزشک مراجعه نمایید. پزشک جهت کاهش التهاب کرم کورتیکواستروئیدی تجویز می کند و در صورت عفونی بودن جوش ها کرم کورتیکواستروئیدی همراه با یک داروی ضد عفونت تجویز می نماید. در صورت درمان، جوش های عفونی از چند روز تا یک هفته بعد بهبود می یابند.